Manchester United tankt vertrouwen voor Club, VAR en Maguire eisen hoofdrol op

17-02-2020 22:59
1

De topper tussen Chelsea en Manchester United, donderdag tegenstander van Club Brugge in de Europa League, is in het voordeel geëindigd van The Red Devils. De wedstrijd, waarin de VAR de hoofdrol opeiste, eindigde in 0-2. De VAR keurde twee goals van Chelsea af. Michy Batshuayi mocht nog eens starten.

Man United had in de eerste helft weinig te zeggen tegen het veel betere Chelsea en creërde amper mogelijkheden. De Londenaren lieten echter meerdere kansen op de openingstreffer liggen. Reece James, Batshuayi (voor het eerst sinds 2017 nog eens in de basis op Stamford Bridge) en Willian waren ongelukkig. Uit het niets scoorde Man United wél. Anthony Martial kopte vlak voor rust raak, nadat hij een paar minuten eerder ook al een kans kreeg.

Chelsea leek na tien minuten in de tweede helft op voorsprong te komen, maar de goal van Kurt Zouma werd afgekeurd. De arbitrage constateerde een duwfout van Cesar Azpilicueta, maar de Spanjaard werd toch echt eerst zelf geduwd. Kort daarna kopte Harry Maguire de 0-2 binnen uit een corner. Maguire solliciteerde in de eerste helft naar een rode kaart nadat hij spits Batshuayi in z'n edele delen schopte. De arbitrage bestrafte hem niet.

Chelsea zocht na de 0-2 nog steeds nadrukkelijk naar een doelpunt en leek die te krijgen. Invaller Olivier Giroud kopte binnen, maar ook hier stak de VAR een stokje voor. De Franse spits zou buitenspel hebben gestaan.

Mason Mount was namens Chelsea nog het dichtste bij een goal. The Blues laten na om het gat met nummer drie Leicester City te verkleinen tot zes punten. Man United klimt naar plaats zeven op de ranglijst en tankt en passant vertrouwen voor de EL-wedstrijd tegen Club.