Anderlecht mag hopen op mirakel: De kwaliteit is zeker aanwezig

Anderlecht mag hopen op mirakel: "De kwaliteit is zeker aanwezig"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 20:46ma 17-02-2020 om 20:46

Met vier speeldagen te gaan blijft de strijd voor Play-Off 1 enorm spannen. KRC Genk, KV Mechelen, Zulte Waregem en RSC Anderlecht zijn nog in de running voor de laatste plaats in de topzes.

RSC Anderlecht werd al meermaals afgeschreven voor Play-Off 1, maar door de nederlaag van Genk afgelopen zondag tegen Standard, heeft paars-wit nog altijd een kans. Volgens analist Eric Van Meir is een mirakel zeker mogelijk. "Intrinsiek blijft Anderlecht gewoon een goede ploeg", vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

"Tot de rode kaart van Doku moest het tegen Mechelen niet onderdoen. De kwaliteit is zeker aanwezig. De vraag is nu vooral of die er in deze cruciale wedstrijden ook zal uitkomen. In vergelijking met de andere teams heeft Anderlecht het makkelijkste programma. Een twaalf op twaalf is dus zeker mogelijk."

Mogelijk is dat zeker, maar voor een ploeg die dit seizoen zelfs nog geen drie keer op rij kon winnen, zal dat moeilijk worden. "Vijf op twaalf is ook zeker mogelijk", ging Van Meir verder. "Al het hele seizoen heeft Anderlecht het lastig om tegen de zogenaamde 'kleintjes' het spel te dicteren en het verschil te maken. Het is op dit moment enorm moeilijk om te voorspellen hoe Anderlecht de komende weken voor de dag zal komen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws