Martinez hoopt op contractverlenging: Ik voel me ook een beetje Belg

Martinez hoopt op contractverlenging: "Ik voel me ook een beetje Belg"

17-02-2020 19:28
6

De Rode Duivels beginnen binnen zo'n viertal maanden aan het EK en zijn één van de grote favorieten om het toernooi te winnen. Het is nog onduidelijk of dat ook het laatste toernooi zal zijn met Roberto Martinez als bondscoach. Hij lijkt alleszins te willen blijven.

Dat geeft Martinez zelf aan in La Dernière Heure. "Ik voel mij heel goed in België, ik voel me zelfs al een beetje een Belg", klinkt het.

"Daarnaast kreeg ik ook de kans om een buitengewone groep spelers te trainen, die ook op menselijk vlak top zijn. Alles is hier dus positief voor mij, maar we zullen zien wat de toekomst brengt", vertelt de bondscoach.

Dat de verwachtingen hoog zijn, weet Martinez ook. Maar hij gelooft in een mooi toernooi. "De spelers zijn klaar en heel erg geconcentreerd. Ze kennen de verwachtingen en beseffen dat de druk hoog zal zijn, dat zal geen probleem vormen. We gaan er alles aan doen om het EK te winnen en de spelers beseffen maar al te goed dat dit het moment is om iets uniek te doen", besluit hij.