Gent-voorzitter De Witte reageert na koerswijzinging over TV-contract

Gent-voorzitter De Witte reageert na koerswijzinging over TV-contract

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 18:12ma 17-02-2020 om 18:12

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 10:02di 18-02-2020 om 10:02

Er is een nieuwe stap gezet richting een akkoord omtrent het TV-contract. Eerder stond KAA Gent nog negatief tegenover het akkoord met Eleven Sports. Daar lijkt nu verandering in gekomen te zijn.

Dat geeft Gent zelf aan in een mededeling via de officiële kanalen. Een verandering nadat het een week geleden nog niet akkoord was gegaan met het aanbod. 'KAA Gent deed dit toen vanuit de opinie dat het aspect exclusiviteit ondergewaardeerd werd in de bieding', klinkt het.

'Deze negatieve stem vond mede haar oorsprong in het aanvoelen van een gebrek  aan duidelijke antwoorden op de vragen van onze club tijdens het debat op de algemene vergadering met betrekking tot de toewijzing van de mediarechten', aldus Gent. De Buffalo's stelden zich vragen bij het bod van Eleven Sports en leken vooral trek te hebben in een akkoord met Telenet.

Pro League
Bij de Pro League hoopte men echter snel een akkoord te bereiken, waardoor de voorzitter van de Raad van Bestuur heeft ingegrepen. Hij nodigde Gent maandag uit voor een gesprek.

Dat bleek positief uitgedraaid te zijn. 'De op vandaag gevoerde besprekingen waren positief en verhelderend. Bovendien heeft de voorzitter van de Pro League zich geëngageerd om het proces verder kort op te volgen en beschikbaar te blijven voor eventuele vragen van de clubs', aldus Gent.

Gent lijkt nu dus wel akkoord te gaan met het voorstel van het TV-contract. 'Maar om elk misverstand in de perceptie uit te sluiten wenst KAA Gent te beklemtonen dat zij zich bij het collectief aansluit hoofdzakelijk vanuit de overtuiging dat onderlinge solidariteit nodig en noodzakelijk is. KAA Gent bevestigt dat deze beslissing tot participatie aan de solidariteit deel uitmaakt van het DNA van de club', besluit de club.

Zo zijn inmiddels 23 van de 24 profclubs ingestapt in het verhaal van Eleven Sports. Enkel Antwerp, dat meer geld vraagt, is nog spelbreker.

Update: Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft bij Radio 1 inmiddels ook gereageerd over de koerswijziging. Daar klinkt het dat men bij Gent vooral geen zin had in een juridische strijd. "We hebben gezegd vanuit het DNA van onze club, dat we willen kiezen voor solidariteit in plaats van een juridische strijd aan te gaan tegenover de andere clubs", gaf hij aan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws