'Geen Champions League voor City, dat voelt De Bruyne stevig in zijn portefeuille'

'Geen Champions League voor City, dat voelt De Bruyne stevig in zijn portefeuille'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 17:18ma 17-02-2020 om 17:18

Manchester City zit in vieze papieren. De Engelse topclub werd veroordeeld tot twee seizoenen zonder Champions-League-voetbal na inbreuken op de regels van de Financial Fair Play. Niet alleen sportief, ook financieel zorgt dat voor kopzorgen, niet in het minst bij Kevin De Bruyne.

Volgens The Sun ziet KDB namelijk flink wat geld door de neus geboord bij een niet-deelname aan de Champions League. In zijn contract bij City is immers een clausule opgenomen. Die stelt dat De Bruyne 1,25 miljoen tot 1,5 miljoen pond opstrijkt bij kwalificatie voor de CL. Maal twee komt dat dus neer op een minimumbedrag van 2,5 miljoen pond, omgerekend zo'n 3 miljoen euro.

Daar blijft het overigens niet bij. Ook bij een eventuele CL-triomf passeert De Bruyne normaliter langs de kassa. Zo'n prestatie zou de Rode Duivel nog eens een miljoen extra opleveren. Dat is natuurlijk een utopische bonus, aangezien City tot op heden nog nooit erin geslaagd is om de beker met de grote oren te veroveren. Kwalificatie voor de CL is dan weer al enkele jaren een koud kunstje voor The Cityzens.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws