Genk blijft de grootse kanshebber, grootste probleem is dat ze wisselvallig zijn

"Genk blijft de grootse kanshebber, grootste probleem is dat ze wisselvallig zijn"

17-02-2020 17:01
9

KRC Genk had zondag een gouden zaak kunnen doen in de strijd om Play-Off 1. Thuis tegen Standard Luik ging het echter de boot in (3-1). Gelukkig voor de Limburgers morsten ook concurrenten als Zulte Waregem en RSC Anderlecht met de punten. Eric Van Meir blijft dan ook hoopvol over de Play-Off-1-kansen van Genk.

Met een totaal van 38 punten prijkt de regerende landskampioen nog steeds op plaats zes. "Genk staat er, ondanks de nederlaag tegen Standard, het beste voor", vindt Van Meir bij Het Nieuwsblad. "Ze hebben nog steeds een punt voorsprong op KV Mechelen, dat op de laatste speeldag nog op bezoek komt in de Luminus Arena. Dat rechtstreekse duel kan allesbeslissend worden. Toch blijft Genk voor mij de grootste kanshebber voor de zesde plaats."

Dat betekent echter niet dat alles hosanna is in de Luminus Arena, verre van zelfs. Van Meir ziet ook een werkpunt. ""Hun grootste probleem is dat ze enorm wisselvallig zijn", oordeelt hij. "In de inhaalmatch tegen Antwerp was het heel goed, maar afgelopen weekend zag je daar tegen Standard bitter weinig van terug. Het blijft voor de Limburgers erg moeilijk om een lijn te krijgen in hun prestaties. Die wisselvalligheid zou hen parten kunnen spelen."