'Ajax kan volgende basispion zien vertrekken, Arsenal richt vizier op Blind'

'Ajax kan volgende basispion zien vertrekken, Arsenal richt vizier op Blind'

17-02-2020 18:01
1

Arsenal is in de zoektocht naar een linksbenige verdediger uitgekomen bij Daley Blind. De Ajax-verdediger, die hersteld is van een ontsteking aan zijn hartspier, staat hoog op het lijstje van The Gunners.

Dat meldt The Athletic maandagochtend. Arsenal zou volgens het Engelse medium gebruik kunnen maken van een clausule in het contract van Blind, die toestaat dat de verdediger voor een relatief laag bedrag de overstap naar Engeland kan maken. Er zouden meerdere Premier League-clubs interesse hebben in de diensten van Blind, maar alleen Arsenal wordt vooralsnog genoemd.

Arsenal is al druk bezig met de selectie voor aankomend seizoen. Eerder werd verdediger William Saliba al aan de selectie toegevoegd, maar hij wordt dit seizoen uitgeleend aan Saint-Étienne. The Gunners namen Pablo Mari op huurbasis over van Flamengo en ook RB Leipzig-verdediger Dayot Upamecano staat in de belangstelling van de club van trainer Mikel Arteta.

The Athletic denkt dat er deze zomer een karrenvracht aan spelers uit Amsterdam gaat vertrekken. Zo wordt Donny van de Beek aan Real Madrid en Manchester United gelinkt, terwijl André Onana genoemd wordt bij Chelsea. Sergino Dest is naar verluidt op weg naar Bayern München.