Play-Off 1 én finales van Play-Off 2 krijgen doellijntechnologie na goal Vanaken

Play-Off 1 én finales van Play-Off 2 krijgen doellijntechnologie na goal Vanaken

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 16:20ma 17-02-2020 om 16:20

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 16:28ma 17-02-2020 om 16:28

Na het veelbesproken doelpunt van Hans Vanaken tegen Antwerp FC heeft de Jupiler Pro League besloten om in te grijpen. Het wil dit seizoen nog doellijntechnologie invoeren.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het nieuwe systeem zal ingevoerd worden voor de wedstrijden van Play-Off 1 en de halve finales en finale van Play-Off 2. Dat heeft de Pro League beslist.

Na het duel tussen Club Brugge en Antwerp was er heel wat te doen om het doelpunt van Vanaken, dat werd goedgekeurd. Volgens Antwerp was het helemaal niet duidelijk en werd de roep om doellijntechnologie al duidelijk. Club Brugge was al langer voorstander, maar kreeg geen bijklank van de andere Belgische clubs. Daar is na het doelpunt van Vanaken dan toch verandering in gekomen.

De Pro League heeft offertes aangevraagd bij gespecialiseerde bedrijven en heeft een systeem gevonden om dit seizoen al in te voeren. Tijdens de wedstrijden in Play-Off 1 en de finales van Play-Off 2 zullen de scheidsrechters een beroep kunnen doen op twee camera's die aan de doelpalen worden geplaatst. Die moeten bepalen of een bal helemaal over de doellijn is gegaan of niet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws