Referee Department ziet tweede keer grote fout op korte tijd van ref Van Driessche

Referee Department ziet tweede keer grote fout op korte tijd van ref Van Driessche

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 15:27ma 17-02-2020 om 15:27

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 15:29ma 17-02-2020 om 15:29

In de spannende partij tussen Antwerp en Charleroi kwam er geen winnaar uit de bus. Wel twee strafschoppen. Eén van die strafschoppen was niet terecht, zo oordeelt het Refereeing Department.

Na vermeend handsspel van Charleroi-verdediger Nurio wees scheidsrechter Bram Van Driessche naar de stip. Bij Charleroi begreep men er niets van, ook de VAR liet de scheidsrechter de beelden opnieuw bekijken. Toch veranderde hij zijn beslissing niet. Onterecht, zo blijkt.

Op de officiële kanalen geeft het Refereeing Department aan dat Antwerp geen strafschop verdiende. 'Nurio Fortuna maakt zich niet onnatuurlijk groter bij deze actie. De VAR vraagt dan ook terecht een ‘on field’ review', klinkt het. 'Het Professional Refereeing Department verwacht dat de scheidsrechter na het zien van de beelden zijn beslissing wijzigt en de strafschop niet toekent.'

Het is niet de eerste keer dat het Refereeing Department Van Driessche moet terechtwijzen. In het duel tussen Club Brugge en KV Kortrijk van eind januari kwam Imoh Ezekiel nog goed weg met een gele kaart na een donkerrode tackle. Ook toen vond het Refereeing Department dat de scheidsrechter in de fout ging en een rode kaart moest geven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws