'Dessers mag zich opmaken voor zijn eerste interland'

'Dessers mag zich opmaken voor zijn eerste interland'

17-02-2020 13:57
4

Mag Cyriel Dessers zich volgende maand international noemen? Volgens Owngoalnigeria is het antwoord 'ja'. De bondscoach van Nigeria, Gernot Rohr, staat op het punt Dessers op te roepen voor de volgende interland van Nigeria.

Dessers – geboren in Tongeren – heeft niet alleen de Belgische nationaliteit, maar ook de Nigeriaanse via zijn moeder. De aanvaller van Heracles Almelo flirtte al een tijdje met het Nigeriaanse elftal. De 25-jarige Dessers beseft dat de Rode Duivels halen voor hem een haast onmogelijke opdracht is, maar droomt wel nog van een interlandcarrière. Hij heeft daarom al laten verstaan open te staan voor een Nigeriaans avontuur.

Op 23 maart neemt Nigeria het op tegen Sierra Leone. Dessers mag zich aan een oproepingsbrief verwachten. De ex-aanvaller van Lokeren voert momenteel in Nederland de topschutterslijst aan. De aanvaller wist namens Heracles Almelo al 14 keer te scoren in de Eredivisie.

De kans is groot dat Dessers binnenkort bij Nigeria een duo gaat vormen met Kelechi Iheanacho van Leicester City. Voor Peter Olayinka van Slavia Praag is er minder nieuws. Door het duo Dessers – Iheanacho is de voormalige speler van KAA Gent niet meer nodig bij de Super Eagles.

No Poll