UPDATE: Lokeren reageert op mogelijk faillissement: 'Kijken naar pistes'

UPDATE: Lokeren reageert op mogelijk faillissement: 'Kijken naar pistes'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 13:19ma 17-02-2020 om 13:19

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 14:10ma 17-02-2020 om 14:10

Het gaat van kwaad naar erger bij Sporting Lokeren en mogelijk wordt zelfs de club eind deze week helemaal opgedoekt. Dat meldt Sporza. Vindt Lokeren voor vrijdag geen vers kapitaal dan dreigt voorzitter Louis De Vries het faillissement van Lokeren aan te vragen.

Vorig seizoen was een rampjaar voor Lokeren. Het degradeerde naar de Proximus League. Onder haar nieuwe voorzitter De Vries werd het alleen nog maar slechter op Daknam. De resultaten bleven uit. Lokeren is nu al zeker dat het de Play-Downs in de Proximus League speelt. Het einde als profclub dreigt.

Toch kan het nog erger worden voor de club. Financieel gaat het immers nog minder goed met Lokeren. De Vries zoekt al maanden naar extra geld om de club in leven te houden. Het extra kapitaal is nog altijd niet gevonden. Volgens Sporza geeft De Vries zichzelf nog tot vrijdag om geld te vinden. Vindt hij dat niet? Dan gaat hij volgens Sporza het faillissement van Lokeren aanvragen.

Op maandag zou De Vries de spelers, de trainers en de andere mensen van de club al ingelicht hebben over de huidige stand van zaken op Daknam.

Update: Lokeren heeft ondertussen gereageerd.'Sporting Lokeren wil met klem de geruchten ontkennen alszou gemeld zijn aan spelers en personeel dat vrijdag het faillissement zou aangevraagd worden', klinkt het op Daknam.

Voor de fans blijft het wel bang afwachten: 'De realiteit is dat donderdag opnieuw een Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen, en gekeken wordt welke pistes nu verder bewandeld worden. Dat de situatie door de problemen in China bemoeilijkt wordt mag duidelijk zijn, maar de club heeft een contract met het Chinese Shangai Kehua en hoopt dat zo spoedig mogelijk te verzilveren. De club zal volgende vrijdag opnieuw communiceren.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws