BBC-analist op straat gezet en door het stof na racisme: 'Enorm veel spijt'

BBC-analist op straat gezet en door het stof na racisme: 'Enorm veel spijt'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 12:38ma 17-02-2020 om 12:38

De BBC heeft een van zijn analisten op straat gezet na racistische uitspraken richting het Derby County van Philip Cocu. Craig Ramage, de betreffende analist, gaat diep door het stof na zijn ongepaste uitspraken.

Ook in Engeland blijft het racisme niet buiten het voetbal. Ramage, oud-speler van Derby, ging voor BBC Radio Derby over de schreef. "Als ik naar de lichaamstaal en de houding van sommige spelers kijk, dan krijg je het gevoel dat het wel een tikkeltje minder kan. Aan al die jonge zwarte spelers, zou ik het advies willen geven dat, als je het even moeilijk hebt of het even niet loopt zoals je wilt, het erom draait om terug naar de basis te gaan, hard te werken en de juiste dingen te doen", zou hij hebben gezegd.

De BBC greep snel in en gooide de analist op straat. "Uitspraken zijn totaal onacceptabel. We zullen niet langer samenwerken met Craig", liet te omroep weten. "Wat ik zei was totaal ongepast en niet opzettelijk. Het ras van een speler is totaal niet relevant bij de dingen die ik besprak en ik heb enorm veel spijt van wat ik zei", betuigt hij zijn spijt op Instagram.

Ten slotte was het Derby County zelf dat reageerde op de controversiële uitspraken van de commentator. "De club is op de hoogte van de uitspraken die tijdens de wedstrijd van zaterdag zijn gedaan door een BBC-medewerker, specifiek gericht op een groep van onze jonge spelers. We hebben gedurende de dag contact gehouden met de BBC en willen benadrukken dat we geen enkele vorm van discriminatie accepteren. We nemen deze uitspraken heel serieus, tolereren ze niet en steunen onze spelers."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws