UPDATE: 'Barcelona biedt twintig miljoen euro op nieuwe spits'

UPDATE: 'Barcelona biedt twintig miljoen euro op nieuwe spits'

17-02-2020 12:30 Laatste update: 18-02-2020 09:01
2

Martin Braithwaite moet de vervanger worden van Ousmane Dembélé bij FC Barcelona. De aanvaller raakte geblesseerd en komt dit seizoen niet meer in actie, waardoor Barcelona toestemming heeft gekregen buiten de transferperiode om een aankoop te doen.

De Catalaanse club mag een speler van een andere Spaanse club overnemen en lijkt uit te zijn gekomen bij Leganés-spits Braithwaite. Dat meldt El Mundo Deportivo. Barcelona kan naast Dembélé dit seizoen ook niet meer beschikken over Luis Suárez, die ook langs de kant staat met een blessure.

Barça toonde eerder al interesse in Ángel Rodríguez, de spits van Ajax-opponent Getafe. Afgelopen weekend kwam hij ook tot scoren in het onderlinge duel met Barcelona, maar de Blaugrana lijken zich nu te richten op Braithwaite. Ook Deportivo Alavés-spits Lucas Pérez staat naar verluidt op het lijstje van Barcelona. Willian José is te duur.

Update: Volgens Marca heeft Barcelona twintig miljoen euro geboden op Braithwaite. Dat bedrag voldoet aan de ontsnappingsclausule van de spits van Leganés. De zaakwaarnemer van Braithwaite, Ali Dursun, zou al in gesprek zijn met de Catalaanse grootmacht. Dursun was eerder al in onderhandeling met Barça, aangezien hij ook de zaakwaarnemer is van Frenkie de Jong.