Lokeren in zwaar weer: Dan verdienen mijn spelers een standbeeld

Lokeren in zwaar weer: "Dan verdienen mijn spelers een standbeeld"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 11:15ma 17-02-2020 om 11:15

Sporting Lokeren is door de nederlaag tegen Virton (0-2) ook mathematisch veroordeeld tot playdowns. Stijn Vreven weet dat Lokeren voor een heel moeilijke opdracht staat, maar geeft de hoop niet op.

"We weten waar we nu voorstaan", aldus Vreven bij Gazet Van Antwerpen. "Binnen enkele weken spelen we de playdowns. Dan kunnen we heel de competitie vergeten en opnieuw beginnen. En waarom zouden wij daar niet als winnaar kunnen uitkomen?"

"Wij, de spelers en de staf, moeten onze job doen. En dat is op het einde het behoud verzekeren. Als we daarin slagen, verdienen mijn spelers een standbeeld. Want in deze omstandigheden is het niet makkelijk om dagelijks dat geloof te blijven houden. Die onzekerheid knaagt binnen heel de club."

Ook tegen Virton vond Vreven zijn elftal lang niet zo slecht. "Wij nekken vooral onszelf. Tot het tegendoelpunt hebben we zelfs zestig procent balbezit en is er helemaal niks aan de hand. Maar dan komen we op achterstand door een goal die zelfs geen kans was. In die situatie weigeren wij gewoon om te verdedigen. Na die rode kaart is de wedstrijd gespeeld."

Lokeren weet nog niet tegen wie het gaat spelen in de playdowns. SV Roeselare is nu voorlaatste, maar heeft maar twee punten achterstand op Lommel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws