David blijft indruk maken bij Gent: Tegen Roma zijn marktwaarde verder opkrikken

David blijft indruk maken bij Gent: "Tegen Roma zijn marktwaarde verder opkrikken"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 08:15ma 17-02-2020 om 08:15

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 08:20ma 17-02-2020 om 08:20

Jonathan David blijft maar scoren voor KAA Gent. De Canadese aanvaller bracht tegen KAS Eupen zijn totaal dit seizoen al op vijftien doelpunten. Volgens Gert Verheyen is David echter veel meer dan enkel een goaltjesdief.

"David is altijd aanspeelbaar tussen de lijnen en zorgt voor diepgang. Maar het meeste indruk maakt hij met zijn snelheid aan de bal, zoals bij zijn tweede doelpunt. Die rechte houding en de controle over de bal en zijn lichaam op topsnelheid zijn een genot om naar te kijken. Een bal bijhouden en kaatsen als spits of doordraaien als hij een rij lager staat: David kan alles", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

De analist gaat echter nog verder in zijn lofzang voor David. "Het straffe is dat hij nu aan vijftien doelpunten zit, zonder egoïstisch te zijn. Je hebt spelers die zelf op zoek gaan naar hun goals, maar David is een teamspeler. Zijn zeven assists bewijzen dat ook."

Gent mag dan ook van een goudhaantje spreken. "Hij is ook niet vies van verdedigend werk. Dat zag je een week geleden met zijn ren tegen Doku en dit weekend weer in een gelijkaardige fase met Milicevic. Als hij dat alles ook donderdag tegen AS Roma laat zien, kan hij zijn marktwaarde nog verder opkrikken", besluit Verheyen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Speelt David ook volgend seizoen nog bij Gent?

(1205 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws