'KV Oostende speelt volgend seizoen mogelijk niet meer in Versluys Arena'

'KV Oostende speelt volgend seizoen mogelijk niet meer in Versluys Arena'

17-02-2020 07:45 Laatste update: 07:49
7

KV Oostende zit sportief dan wel in een lastig parket, het kon met de overname door Pacific Media Group wel met positief nieuws op de proppen komen. De Amerikaanse investeerders zullen meteen voor een kapitaalsverhoging zorgen aan de kust, zo meldt Het Nieuwsblad.

Zo zal PMG tegen eind volgend seizoen het budget van KVO verhogen met 2,7 miljoen euro. Opvallend: contractueel werd afgesproken dat voorzitter Franck Dierckens niet meedoet met de kapitaalsverhoging, maar dat het verder ook geen invloed heeft op diens aandelen. Het vers geld zal ervoor moeten zorgen dat Oostende aan een proflicentie raakt.

Pacific Media Group is echter nog meer van plan. 'Bij KVO zal PMG borg staan voor de 6,2 miljoen euro schulden aan ex-eigenaar Marc Coucke en de jaarlijkse 1,2 miljoen euro voor de huur van de tribune', schrijft de krant.

Verder bestaat de kans dat Oostende afscheid neemt van Versluys. 'In de marge is het overigens mogelijk dat KV Oostende volgend seizoen niet meer in de Versluys Arena zal voetballen. Dat contract loopt af en vernieuwing met het bouwbedrijf is niet zo simpel.'

No Poll