Zulte Waregem ziet Play-Off 1 wegglippen: We moesten deze wedstrijd winnen

Zulte Waregem ziet Play-Off 1 wegglippen: "We moesten deze wedstrijd winnen"

16-02-2020 23:50
4

Zulte Waregem schoot zichzelf zondagavond in de voet in de strijd om Play-Off 1. Thuis tegen Royal Excel Moeskroen gingen de West-Vlamingen de boot in: 1-2. Daardoor lijkt de top-zes halen nu een bijzonder lastige opgave te gaan worden, beseft ook Davy De fauw.

"We moesten deze wedstrijd winnen, zeker als je de resultaten van onze tegenstanders in de strijd om Play-Off 1 zag", verwijst De fauw bij Sporza onder meer naar de 1-3-nederlaag van KRC Genk tegen Standard Luik en de 2-0-zege van KV Mechelen tegen RSC Anderlecht.

"Nu wordt het zeer moeilijk om Play-Off 1 te halen, ook al kan het nog. Het was geen goeie dag voor ons. We leden te veel balverlies. Toen we terugkeerden tot 1-2 dacht ik: we gaan erop en erover, maar we creëerden zeer weinig kansen. We zijn aan een slechte reeks bezig", geeft De fauw toe.

Zulte Waregem telt, met nog vier speeldagen te gaan, 34 punten. Dat zijn er vier minder dan nummer zes Genk. In het slot van de competitie voetbalt Essevee nog tegen KV Oostende (uit), KV Kortrijk (thuis), Anderlecht (uit) en Standard (thuis).