Real laat zich verrassen: Celta vloert Courtois twee maal bij terugkeer Hazard

16-02-2020 22:58

Real Madrid is in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo onverwachts tegen puntenverlies aangelopen. De Koninklijke zette een 0-1 achterstand nog wel om in een 2-1 voorsprong, maar kreeg in de slotfase toch nog de 2-2 tegen. Eden Hazard maakte zijn wederoptreden voor Real.

De openingstreffer lag al vroeg in het net, maar het was niet Real dat de trekker voor het eerst overhaalde. Fedor Smolov rondde een fraaie pass van Iago Aspas af en zette het bezoek uit Galicië daarmee verrassend op 0-1. Thibaut Courtois was kansloos. Een forse tegenvaller voor koploper Real, dat het restant van de eerste helft naar een opening zocht en die niet vond.

In de tweede helft ging het de hoofdstedelingen een stuk beter af. Waar een goal van Sergio Ramos in eerste instantie nog werd afgekeurd wegens buitenspel, was het even later alsnog raak. Ruim tien minuten na het begin van de tweede helft drukte Toni Kroos de bal in de benedenhoek (1-1) en was de eerste schade alweer hersteld.

Erover, maar niet tot het eind
Even later kreeg Real ook hulp van de arbiter, die de bal op de stip legde na een overtreding op Eden Hazard en Ramos daarmee de kans gaf om zijn eerdere afgekeurde goal recht te zetten. Dat was aan de aanvoerder van De Koninklijke wel toevertrouwd. Hij schoot de strafschop overtuigend binnen, maar die goal bleek in de slotfase niet de winnende te zijn.

Celta kwam na de vervanging van Hazard uit haast kansloze positie terug en prikte via Santi Mina, die een fantastische pass van Rafinha op waarde schatte, toch nog de 2-2 tegen de touwen. In de slotfase beukte Real op de Galicische poorten, maar de bezoekers gingen er tegen alle verwachtingen in toch met een punt vandoor. Real is nog wel koploper, maar ziet de voorsprong op eeuwige rivaal Barcelona slinken tot één punt.