Terug van weggeweest: penaltyfout op Hazard sleept Real door moeilijk moment

16-02-2020 22:32 Laatste update: 23:07
1

Eden Hazard mag zich weer voetballer worden en daar heeft Real Madrid meteen van kunnen profiteren. De koploper in de Primera Division heeft een vette kluif aan staartploeg Celta de Vigo, tot het een strafschop krijgt na een overtreding op ... onze landgenoot.

Feder Smolov had Real al vroeg in de problemen gebracht met de openingstreffer. De thuisploeg ging daarna op zoek naar een gelijkmaker, al liet het spel voor de pauze te wensen over. Kort na rust sloeg Real echter terug: na een actie van Marcelo kon Toni Kroos de gelijkmaker laten optekenen.

Even later achtte Hazard zijn moment gekomen. Een overtreding op de Rode Duivel resulteerde in een strafschop. Elfmeters in Madrid zijn naar goede gewoonte een kolfje naar de hand van aanvoeder Sergio Ramos. Ook nu faalde de Spanjaard niet: hij zette Real op 2-1. Met dank aan Hazard, dus.

Enkele minuten later werd Hazard overigens naar de kant gehaald, onder luid applaus. In totaal liet Zinedine Zidane hem 73 minuten draven bij zijn wederoptreden. Vinicius Junior kwam hem vervangen.