Play-off 1 lijkt weg voor Zulte Waregem na verlies tegen Moeskroen

16-02-2020 21:45
4

Zulte Waregem heeft niet weten te winnen van Moeskroen. De thuisnederlaag betekent waarschijnlijk het einde van de play-off 1 droom.

Zulte Waregem kon een driepunter tegen Moeskroen goed gebruiken om zijn kansen op play-off 1 gaaf te houden. De weergoden waren beide ploegen niet zo gunstig gegund, de wedstrijd vond plaats in echt hondenweer. Zulte Waregem dacht echter te kunnen rekenen op de voetbalgoden, al na twee minuten wist de thuisploeg te scoren. Larin stond echter buitenspel en zo ging het feestje finaal toch niet door.

Zulte Waregem zou het zich in de loop van de eerste helft nog gaan beklagen, de mannen van Francky Dury slaagde er niet ik kansen te creëren. Aan de overkant was het niet veel beter, toch knalde Osabutey Moeskroen na een halfuur op voorsprong. De Ghanees liet gelegenheids doelman Bansen geen kans.

Met het oog op de dure Play-off plekjes moest Zulte Waregem in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Het kreeg echter al snel een nieuwe klap te verwerken. Garcia plaatste de bal mooi in de verste hoek en bezorgde zijn ploeg zo een 0-2 voorsprong.

Amper vijf minuten later kon Zulte Waregem al weer langszij komen. Larin ging neer in de zestien, de scheidsrechter oordeelde dat het een strafschop was. Een koud kunstje was het voor Davy De Fauw, hij trapte de strafschop binnen.

Zulte Waregem kwam echter niet verder dan de aansluitingstreffer en lijkt zo de rol voor play-off 1 te moeten lossen. Moeskroen staat stevig in de middenmoot.