Belgen grijpen hoofdrol bij Aston Villa-Spurs: duur slippertje Engels in minuut 94

16-02-2020 16:56 Laatste update: 17:03
4

Tottenham Hotspur heeft zondagnamiddag in extremis gewonnen op het veld van Aston Villa (2-3). De Belgen speelden een hoofdrol in het duel. Toby Alderweireld en Bjorn Engels kwamen allebei op het scorebord.

Alderweireld heeft de score geopend én de stand gelijk getrokken. De centrale verdediger gaf de bal het laatste tikje mee na een voorzet van Anwar El Ghazi en zette zijn eigen doelman Hugo Lloris op het verkeerde been. Even later herstelde hij zijn slippertje door de bal na een half weggewerkte corner vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen te rammen: 1-1. Op slag van rust zette Bergwijn aan voor een dribbel, waarna hij onreglementair gestuit werd door Engels. De bal ging op de stip en Son zette Tottenham in twee instanties op voorsprong.

Na de rust volgde Engels het voorbeeld van landgenoot Alderweireld. De veroorzaker van de strafschop maakte zijn eerste namens Aston Villa en bracht de bordjes weer in evenwicht: 2-2. Tottenham liet het er niet bij zitten en ging tijdens de spannende slotfase op zoek naar de winnende treffer. En die kwam er uiteindelijk in minuut 94: Son profiteerde van een gigantische blunder van Engels, kreeg vrije doortocht en passeerde Pepe Reina in de verre hoek.