Antwerp en Charleroi delen de punten na spektakelrijke wedstrijd op de Bosuil

Antwerp en Charleroi delen de punten na spektakelrijke wedstrijd op de Bosuil

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 16:23zo 16-02-2020 om 16:23

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 16:35zo 16-02-2020 om 16:35

Royal Antwerp FC is zondagnamiddag op eigen veld niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen Sporting Charleroi. En daar mag de Great Old best tevreden mee zijn, want de bezoekers kregen de beste kansen op de Bosuil.

Het was lang wachten op het eerste doelgevaar. De thuisploeg deed uiteindelijk de openingszet met een doelpunt van Rodrigues op het kwartier. Het feestje leek eerst niet door te gaan. Penneteau duwde het schot van Mbokani in de voeten van Rodrigues, die in de rebound scoorde. De vlag ging omhoog voor buitenspel van Mbokani, maar de VAR bekeek de beelden en keurde het doelpunt alsnog goed.

Gemiste penalty's
Antwerp probeerde op zijn elan verder te gaan, maar veel doelgevaar kwam er niet. Het was Charleroi dat een uitstekende kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Seck en Bolat werkten Willems tegen de grond, Morioka mocht aanleggen vanop de penaltystip, maar Bolat zette zijn foutje recht en hield zijn netten schoon. 

Charleroi kwam ondanks de gemiste elfmeter met hernieuwde moed uit de kleedkamer. De bezoekers begonnen uitstekend aan de tweede helft en dat leverde snel een doelpunt op. Antwerp kreeg een hoekschop niet weg, Dessoleil bediende Nicholson en die schoot met veel overtuiging binnen: 1-1. 

Na de gelijkmaker kreeg Charleroi vleugels. Rezaei kreeg twee uitgelezen kansen voorgeschoteld, maar hij liet ze allebei liggen. Antwerp ontsnapte, maar kon even later weer op voorsprong komen vanop de penaltystip na handspel van Nurio. Mbokani zette zich achter de bal, trapte recht door het midden, en zag Penneteau de elfmeter tegenhouden.

Charleroi verzuimt te scoren
Dat kon Antwerp zuur opbreken, want aan de overkant bleef Charleroi gevaarlijk. Fall en Kayembe vlogen op snelheid richting Bolat, maar afwerken lukte niet. De bezoekers bleven morsen met de kansen. Rezaei werd alleen op pad gestuurd, maar kreeg de bal opnieuw niet voorbij Bolat. Antwerp van zijn kant probeerde zich weer in de wedstrijd te knokken, maar verder dan een paar hoekschoppen en een slappe kopbal van Mbokani kwam de Great Old niet.

Integendeel: Charleroi kreeg in de slotfase nog uitstekende kansen om de drie punten mee naar huis te namen, maar de bezoekers misten telkens. Fall zijn schot ging nipt naast, terwijl Bolat nog eens moest ingrijpen na een knal van Nicholson. In de slotseconden was er nog een enorme kans voor Gholizadeh, maar hij trapte ongelukkig naast de bal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws