Pluim voor UEFA: 'Goed signaal dat grote clubs als Man City gestraft worden'

Pluim voor UEFA: 'Goed signaal dat grote clubs als Man City gestraft worden'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 15:58zo 16-02-2020 om 15:58

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 15:59zo 16-02-2020 om 15:59

Het is nog niet helemaal zeker dat Manchester City de komende twee seizoenen geen Europees mag spelen, maar volgens Peter Vandenbempt zou het wel een goede zaak zijn. City zal nog in beroep gaan bij het Internationaal Arbitragehof voor de Sport (TAS). In het verleden werden zo al lichtere straffen uitgesproken.

Twee seizoen geen Europees voetbal is een zware straf voor de ploeg van Kevin De Bruyne, maar niet onterecht volgens Vandenbempt. 'Als je al weet dat ze de voorbije jaren 100 miljoen euro genereerden door deel te nemen aan het kampioenenbal, dan moet ik er geen tekening bij maken', vertelde analist van Sporza.

'Iedereen vermoedt dat traditieclubs als Barcelona en Bayern München aandringen op financiële transparantie als tegenzet tegen de nieuwe rijken uit het oosten. Sjeiks gooien met veel geld naar clubs als Manchester City en PSG en ze willen dat aan banden leggen.'

'Het is geen slechte zaak dat er paal en perk wordt gesteld aan de financiële uitwassen in het voetbal. En dat de UEFA wel degelijk een razend populaire, internationaal grote club durft te straffen, is een goed signaal', besloot Vandenbempt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws