Castro-Montes matchwinnaar tegen ex-club: Dat kan een groot verschil maken

Castro-Montes matchwinnaar tegen ex-club: "Dat kan een groot verschil maken"

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 14:23zo 16-02-2020 om 14:23

Alessio Castro-Montes was vrijdagavond de matchwinnaar bij KAA Gent, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg Eupen (2-3). De rechterflankspeler legde de eindstand vast met een knappe kopbal op aangeven van Chakvetadze. Uitbundig vieren deed hij echter niet.

"Dat ik hier heb gevoetbald, speelde uiteraard mee", vertelde Castro-Montes na de match volgens de website van de Buffalo's. "Maar ook door het feit dat ik niet zeker wist of het doelpunt ging tellen. De fase ervoor claimden zij handspel dus daarom hield ik me in. Maar ik had sowieso niet uitbundig gevierd."

"Het was een moeilijke partij. Als je bovenaan wilt meedraaien zijn wedstrijden als deze een must-win", vervolgde de jongeling. "We hebben de hele match op balbezit proberen spelen. We wisten dat Eupen vaak compact speelt. Daardoor konden we gebruik maken van de tegenaanvallen. We hebben er altijd in geloofd, ook al liep het niet perfect."

"Dat voelden we ook. Eupen kan altijd wat meer tegen topploegen, ik kan het weten. Maar dat het niet onze beste match was, dat weten we ook. Zoiets kan gebeuren. Daarom zijn we extra blij dat we deze match konden winnen, want een puntje of drie punten kan een groot verschil maken", besloot Castro-Montes.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws