Sevilla verspeelt dure punten tegen Espanyol in de strijd om Champions League

16-02-2020 14:08

Sevilla is er in het eigen Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán niet in geslaagd te winnen van Espanyol. De De ploeg van trainer Julen Lopetegui speelde met 2-2 gelijk.

De beginfase van de wedstrijd was voor Sevilla, dat ook al snel een voorsprong pakte tegen de ploeg uit Barcelona. Lucas Ocampos kopte een voorzet van Suso heerlijk diagonaal achter de kansloze Espanyol-keeper Diego López.

De ploeg van Lopetegui kon het overwicht op het veld echter niet vasthouden. Het spel werd rommeliger en Espanyol kwam een aantal keer dreigend in de buurt van het doel van Sevilla. Tien minuten voor rust maakte het zelfs de gelijkmaker. Een vrije trap van Adrián Embarba viel ietwat gelukkig achter Sevilla-doelman Tomás Vaclik.

De start van de tweede helft verliep ook allesbehalve vlekkeloos voor Sevilla. Wu Lei maakte er al na vijf minuten spelen in het tweede bedrijf 1-2 van voor de gasten. De Chinese aanvaller speelde zich knap vrij en faalde oog in oog met Vaclik niet.

De thuisploeg werd twintig minuten voor tijd in het zadel geholpen: Espanyol-speler Victor Sánchez moest er met zijn tweede gele kaart vanaf. Het leverde tien minuten voor tijd de 2-2 op van Suso. De aanwinst, die overkwam van AC Milan, trok vanaf de rechterkant van het veld knap naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

Het lukte Sevilla in de slotfase niet meer om de winnende treffer nog achter López te krijgen, waardoor het twee kostbare punten laat liggen in de strijd om Champions League-kwalificatie. De ploeg van Lopetegui staat op het moment vijfde in de Primera División. Espanyol verkeert in degradatiegevaar, de ploeg staat negentiende.