Rits moet strijden met Balanta om plaats: Nu was ik terug aan de beurt

Rits moet strijden met Balanta om plaats: "Nu was ik terug aan de beurt"

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 13:29zo 16-02-2020 om 13:29

Club Brugge won dit weekend met 2-1 van Waasland-Beveren. Mats Rits scoorde twee keer. De voorbije weken stond Rits niet vaak in de ploeg. Eder Balanta kreeg de voorkeur op het middenveld. Rits laat zich nu uit over de concurrentiestrijd bij Club Brugge. 

“Er zijn veel wedstrijden en ik heb in het begin veel gespeeld. De laatste matchen stond Eder wat meer op het veld. Nu was ik terug aan de beurt. Ik zorg gewoon dat ik klaar ben en mijn ding doe. Dat is voetbal, er is veel concurrentie", vertelt Rits op de website van Club Brugge.

Rits heeft natuurlijk ambitie. "Je wilt elke match spelen als voetballer, maar je moet daar professioneel mee omgaan. Vandaag kwam de bal twee keer bij mij en hij gaat er twee keer in. Dat is mooi meegenomen."

Dat Club Brugge dankzij de doelpunten van Rits won, vond de speler helemaal niet erg. "Het waren belangrijke doelpunten om de drie punten thuis te houden.  Bij een corner sta ik regelmatig in de zestien en ik ben snel bij een afvallende bal. Dat deed ik vroeger bij KV Mechelen ook."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws