Vercauteren stelt zich vragen bij spelers Anderlecht: Hebben ze alles gegeven?

Vercauteren stelt zich vragen bij spelers Anderlecht: "Hebben ze alles gegeven?"

16-02-2020 12:41
22

RSC Anderlecht raakte zaterdag niet voorbij KV Mechelen. Het verloor met 2-0 en mag Play-Off 1 daardoor bijna vergeten. Franky Vercauteren was achteraf absoluut niet tevreden.

De trainer lijkt teleurgesteld te zijn in zijn spelers. "Ik heb wat vragen over kwaliteit en intensiteit, en ik zou graag wat antwoorden willen hebben deze week", klonk het bij La Dernière Heure. "Hebben mijn spelers alles gegeven? Hebben ze zich goed voorbereid? Zelfs op tien tegen 11, moet je een wedstrijd kunnen winnen", gaf hij aan.

Dat Jérémy Doku een rode kaart kreeg, verraste hem niet. "Het is een combinatie van dingen. Laten we zeggen dat het niet toevallig is. Alles wat gezegd of geschreven wordt over jongens zoals hij heeft soms gevolgen. We zijn ons niet bewust van de schade die het kan veroorzaken", aldus Vercauteren.

"Tijdens zijn 20 of 30 meter lopen, schreeuwde ik dat hij niet moest tackelen. Maar hij hoorde me niet vanwege het lawaai in het stadion. Of het een jeugdige indiscretie is? Jeugd, jeugd", besloot hij.