'Mazzu wilde warriors van ons maken bij Genk, de match was niet perfect'

'Mazzu wilde warriors van ons maken bij Genk, de match was niet perfect'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 12:17zo 16-02-2020 om 12:17

Na het vertrek van Philippe Clement koos KRC Genk voor Felice Mazzu als nieuwe trainer. Een groot succes werd dat echter niet. Joakim Maehle weet ook waarom

"Het ging niet om Mazzu persoonlijk. Wel om zijn tactisch concept", vertelt Maehle in De Zondag. "In zijn spelplan mocht telkens maar één flankverdediger mee aanvallen. Dat werkte remmend, ik kon niet vrijuit voetballen, mijn aanvallende impulsen niet uitleven. Geen kwaad woord over Felice, maar hij hield te strak vast aan zijn concept", geeft de Deen aan.

Volgens hem had Mazzu dan ook een slecht plan bij Genk. "Ik denk dat een nieuwe coach altijd het midden moet zoeken tussen zijn ideeën én de kwaliteiten van de spelers die er zijn. Mazzu wilde van ons warriors maken. Fighters… Natuurlijk wilden we alles geven om te winnen, maar we wilden ook voetballen."

"Bij Charleroi kan je zeggen: You need to be warriors. Winning by fighting. Bij Genk had hij meer moeten uitgaan van ónze kwaliteiten, onze techniek, onze snelheid… Hij probeerde ons te veranderen in spelers die we niet waren, begrijp je? De match was niet perfect", besluit Maehle.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws