Cercle Brugge leeft dankzij Club Brugge: Dat gaf onze extra motivatie

Cercle Brugge leeft dankzij Club Brugge: "Dat gaf onze extra motivatie"

16-02-2020 08:38
8

De degradatiestrijd is nog niet gestreden. Door een uitoverwinning bij STVV mag Cercle Brugge blijven hopen op een langer verblijf in de Jupiler Pro League. Bernd Storck gelooft dat Cercle Brugge zich nog kan redden.

Het was lang wachten, maar Cercle Brugge boekte zaterdag haar eerste uitzege van het seizoen. Op Stayen won het 0-1. "We speelden een fantastische wedstrijd. We hadden een wedstrijdplan en mijn spelers hebben dat tot in de perfectie uitgevoerd", aldus de trainer van Cercle Brugge bij Sporza

Terwijl Cercle Brugge won, verloor concurrent Waasland-Beveren van Club Brugge. "We zitten weer helemaal in de race. Dat Waasland-Beveren in extremis nog verloor bij Club Brugge hoorden we vlak voor het eerste fluitsignaal en gaf ons nog wat extra motivatie."

Storck beseft wel dat de strijd nog heftig wordt. "Het blijft moeilijk voor ons om doelpunten te maken, maar het kunstgras en de wind hadden daar ook veel mee te maken. Voor we Gent en Club partij geven, moeten we volgende week ook nog iets proberen te rapen tegen Moeskroen."

Momenteel heeft Cercle Brugge zeventien punten. Dat zijn er drie meer dan Waasland-Beveren dat voorlaatste staat in de Jupiler Pro League. 

No Poll