Vete tussen Setién en Bordalás laait op, Barça-coach klaagt: '29 overtredingen...'

Vete tussen Setién en Bordalás laait op, Barça-coach klaagt: '29 overtredingen...'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 08:10zo 16-02-2020 om 08:10

Het treffen tussen FC Barcelona en Getafe was ook een nieuwe clash tussen Quique Setién en José Bordalás. De twee botsten in het verleden al geregeld met elkaar en de Catalaanse trainer is dan ook blij dat zijn ploeg het duel zonder kleerscheuren doorstond.

Spaanse media smullen van de confrontatie tussen de twee tegenpolen, die elkaar weigerden de hand te schudden in Camp Nou. Setién bestrijdt desondanks dat er ook buiten de lijnen een strijd was. "Wedstrijden worden op het veld gespeeld", pareert de Barça-coach, die in het verleden al eens stelde dat het voetbal van Bordalás 'het bloed onder zijn nagels vandaan haalt'.

De opvolger van Ernesto Valverde was ook zaterdag niet te spreken over het wederom harde spel van Getafe. "Zij hebben liefst 29 overtredingen gemaakt en wij eindigen de wedstrijd met één kaart meer dan de tegenstander", verzucht hij. "Ik klaagde bij de vierde official, omdat de scheidsrechter harder had moeten optreden."

Bordalás wil niets weten van de kritiek van Setién en doet juist zijn beklag over de oefenmeester van Barcelona. "Normaal gesproken is het aan de coach van de thuisploeg om de andere trainer te verwelkomen", zegt hij over het feit dat hij geen hand kreeg van Setién.

Volgens Bordalás had Getafe recht op meer tegen de Spaanse kampioen. "We hebben een groot deel van de wedstrijd op de helft van de tegenstander gespeeld en ze onder druk gezet. Maar we zijn maar een kleine ploeg en missen ook wat kwaliteit. We hebben de wedstrijd eigenlijk in acht minuten verloren."

"De verklaring voor de nederlaag is dat zij de beste speler van de wereld hebben: Lionel Messi. Maar het is ons gelukt Barcelona het in Camp Nou lastig te maken en daar feliciteer ik mijn team voor", besluit Bordalás, die zich kan richten op het Europa League-duel met Ajax van donderdag.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws