Anderlecht onderuit na rode kaart Doku: Moeten ons daar niet achter verbergen

Anderlecht onderuit na rode kaart Doku: "Moeten ons daar niet achter verbergen"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 23:44za 15-02-2020 om 23:44

Franky Vercauteren kon moeilijk positief terugblikken op de partij tegen KV Mechelen. De trainer van Anderlecht zag hoe zijn ploeg de wedstrijd helemaal uit handen gaf na de rode kaart voor Jérémy Doku. Al wil hij zich daar niet achter verbergen.

"We zijn aan de wedstrijd begonnen zoals we voor ogen hadden. We hadden de controle over de partij en vonden de vrije man. We wisten zelfs enkele kansen te creëren, maar het is natuurlijk belangrijk om te scoren", analyseerde Vercauteren bij RTBF. "Alles was in balans tot het einde van de eerste helft. De rode kaart heeft de partij helemaal veranderd", aldus Vercauteren.

"De tweede helft was een pak moeilijker, maar we moeten geen excuses zoeken. We moeten vooral onszelf in vraag stellen. Daar zullen we de antwoorden vinden. We moeten ons niet achter die rode kaart verbergen", verklaarde de coach van Anderlecht.

Play-Off 1 lijkt nu wel heel ver weg voor Anderlecht. "Waarom moeten we over Play-Off 1 beginnen als we de wedstrijd zelfs niet winnen? We moeten er niet over spreken. We moeten het hebben over onze prestatie vandaag, of vooral over wat we niet hebben gaan. Ik weet niet waarom we over de Play-Offs zouden moeten praten."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws