Anderlecht mag ambities van Play-Off 1 zo goed als opbergen na pijnlijk verlies

15-02-2020 22:20
72

Voor RSC Anderlecht is Play-Off 1 bijna buiten bereik. Op bezoek bij KV Mechelen ging het helemaal onderuit. Het werd 2-0 voor de thuisploeg.

De eerste helft zorgde voor een tactisch steekspel tussen Wouter Vrancken en Franky Vercauteren, maar ook voor een bijzonder open eerste helft. Kansen aan beide kanten, maar geen doelpunt.

Dat doelpunt kwam er uiteindelijk toch. Michel Vlap zorgde voor een klein feestje bij de uitfans, al was dat van korte duur. Zijn doelpunt werd terecht afgekeurd na buitenspel.

Na dat doelpunt kregen beide ploegen nog goede kansen, maar vielen er geen doelpunten. Wel een rode kaart. Nadat Jérémy Doku eerder in de wedstrijd goed wegkwam na een zware fout op Aster Vranckx, pakte hij net voor de pauze wel nog een tweede gele en dus rode kaart.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor KV Mechelen. Geoffry Hairemans schoot alle frustraties van zich af en verschalkte Hendrik Van Crombrugge met een knap afstandsschot.

Malinwa baas
KV Mechelen nam de wedstrijd helemaal in handen, Anderlecht was nergens meer en probeerde vooral dat dodelijke twee doelpunt te vermijden. Dat dodelijke tweede doelpunt kwam er toch. De jonge Vranckx werd beloond voor zijn sterke partij met een doelpunt tot gevolg.

Niet naar de zin van de Anderlecht-supporters, die hun onvrede alweer op bijzonder negatieve wijze lieten blijken. Er werd andermaal een bommetje op het veld gegooid, met een waarschuwing tot gevolg.

Voor de spelers van Anderlecht was het niet meteen een signaal om wakker te worden. Het probeerde wel, maar raakte amper tot aan het doel van Bram Castro. De 2-0 bleef dan ook op het scorebord staan.