KV Kortrijk wint streekduel van KV Oostende na sterke tweede helft

15-02-2020 21:50
2

Het streekduel tussen KV Oostende en KV Kortrijk heeft niet voor reclame voor het West-Vlaamse voetbal gezorgd. Wel voor een winnaar. De bezoekers uit Kortrijk wonnen met 0-2.

Club Brugge had het eerder op de dag al moeilijk in een winderig Jan Breydelstadion. In de Versluys Arena van KVO was daar niet veel verandering op te merken. Er waaide met de nieuwe overnemers letterlijk en figuurlijk een nieuwe wind door KVO.

Voor mooi voetbal zorgde dat niet tegen KV Kortrijk. De Kortrijkzanen hadden een zes op zes achter de rug, maar hadden het niet makkelijk tegen de streekgenoot. Er kwam weinig spektakel, met een 0-0 ruststand tot gevolg. Enkel Sanneh kon bijna voor een feestje zorgen, hij knikte net voor rust net naast.

Nieuwe helft, toch een winnaar
Ook in de tweede helft kregen we geen academisch voetbal te zien en dus ook geen kansen. Voor beide ploegen leek het niet echt te moeten, waardoor we een matig begin van de tweede helft te zien krijgen.

Een doelpunt kregen we uiteindelijk wel te zien. Wie anders dan revelatie Terem Moffi opende de score een half uur voor tijd. KVK bleef ook baas in de partij en verzilverden dat via Hannes Van der Bruggen en Gueye nog in extra tijd: 0-3.