Jordan Lukaku hard voor Wilmots: Zei gewoon: geef de bal maar aan Eden

Jordan Lukaku hard voor Wilmots: "Zei gewoon: geef de bal maar aan Eden"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 22:04za 15-02-2020 om 22:04

Onze Gouden Generatie van de Rode Duivels heeft nog steeds geen prijzen weten te winnen. Op het WK werd het een derde plek, het EK van 2016 liep faliekant af. Jordan Lukaku weet ook waaraan dat ligt: de toenmalige bondscoach Marc Wilmots.

De linksachter verscheen op het EK tegen Wales in de verdediging in een partij die met 3-1 werd verloren. Uitschakeling op het EK was daarbij het gevolg. Lukaku blikt terug op die partij. "Ik weet dat ik niet goed was. Maar wat moet ik doen? We zijn 2020. Hoe lang moet ik nog treuren", klinkt het bij Eleven Sports.

Zijn bondscoach van toen, Marc Wilmots, spaart hij alvast niet. "Als we dat EK hadden gewonnen, zou iemand hebben beweerd dat het dankzij hem was? De ploeg was goed, maar niemand wees ons weg. Met de spelers die hij had, zei hij gewoon: 'Geef de bal maar aan Eden.' Hij kon geen echte ploeg smeden. Dat was jammer", aldus Jordan Lukaku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws