Rits bezorgt Club Brugge in extremis de overwinning tegen Waasland-beveren

Rits bezorgt Club Brugge in extremis de overwinning tegen Waasland-beveren

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 19:50za 15-02-2020 om 19:50

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 20:11za 15-02-2020 om 20:11

Club Brugge heeft op het nippertje weten te winnen van Waasland-Beveren. Het werd 2-1 na doelpunten van Rits en Dierckx. 

Na enkele mindere wedstrijden had Club Brugge het één en ander recht te zetten in de competitie, Waasland-Beveren moest daarvan het slachtoffer worden. Philippe Clement stuurde wel niet zijn allersterkste elftal de wei in, Hans Vanaken werd rust gegund.

De eerste helft was eentje om snel te vergeten. Ondanks het overwicht van Club, hield Waasland-Beveren achterin alles onder controle. Weinig kansen dus te bespeuren, op enkele overwaaiende voorzetten na. Jan Breydel wachtte dan maar tot er is een bal goed viel, en dat gebeurde vlak voor rust ook. Mats Rits was de uitverkorene, de middenvelder kon de 1-0 in doel wippen.

De tweede helft begon zo als de eerste, weinig aanvallende risico’s en een sloom spelbeeld. Uit het niets viel er dan toch een doelpunt, slechts vijf minuten ver in de tweede helft wist zowaar Tuur Dierckx te scoren tegen zijn ex-ploeg. Dierckx werkte een voorzet van Foulon voorbij Mignolet.

Clement had genoeg gezien en gooide Hans Vanaken op het uur in de strijd. Het zorgde echter niet voor veel beterschap in het spel, de gouden schoen slaagde er ook niet in kansen te creëren. Waasland-Beveren gooide naarmate de wedstrijd vorderde alles meer en meer op slot, de missie was duidelijk: een puntje meenemen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een billijk gelijkspel, tot opnieuw Rits zijn duivels ontbond. Een snedige aanval van Club werd finaal afgewerkt door de middenvelder. Een zucht van opluchting in het Jan Breydel stadion, Clement en zijn manschappen kunnen met een iets beter gevoel naar United toewerken.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws