Barça bedwingt Getafe met pijn en moeite en boekt belangrijke zege

Barça bedwingt Getafe met pijn en moeite en boekt belangrijke zege

15-02-2020 18:04
1

FC Barcelona heeft met de nodige pijn en moeite een zege geboekt op Getafe. De bezoekers legden de Catalanen het vuur aan de schenen, maar de punten bleven in Camp Nou: 2-1.

De ploeg van coach José Bordálas maakte zijn reputatie als 'schopploeg' in de openingsfase waar en dacht zelfs op voorsprong te komen. De goal van Allan Nyom werd na ingrijpen van de VAR evenwel afgekeurd, omdat hij Samuel Umtiti omver kegelde.

Het antwoord van Barça volgde niet veel later. Umtiti bediende Lionel Messi, die met een zeer fraaie pass Antoine Griezmann voor de keeper zette: 1-0. De formatie van Quique Setién, die opnieuw een basisplaats had ingeruimd voor Frenkie de Jong, nam daarna het heft in handen. Uit een voorzet van Júnior Firpo, die al snel de geblesseerde Jordi Alba moest aflossen, schoot Sergi Roberto raak.

Ook in de tweede helft controleerde Barcelona aanvankelijk het duel, maar het strijdende Getafe gaf zich niet gewonnen. Uitgerekend Ángel Rodríguez tekende op schitterende wijze voor de aansluitingstreffer. De spits zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van de Catalanen. Niet veel later kwam Barça heel goed weg. Na een vrije trap wist Marc-André Ter Stegen pas in drie instanties de bal weg te werken.

In de slotfase bleven verdere hachelijke momenten voor het Catalaanse doel redelijk beperkt, waardoor Barça drie belangrijke punten pakt in de Spaanse titelstrijd. De titelhouder komt net als koploper Real Madrid op 52 punten, maar de Madrilenen spelen zondagavond nog tegen Celta de Vigo.