Boyata helpt Hertha met doelpunt aan zege, ook Bayer Leverkusen wint

15-02-2020 17:37

Bayer Leverkusen heeft de knappe zege op Borussia Dortmund in de Bundesliga slechts met de nodige moeite een passend vervolg kunnen geven. De ploegwon in extremis met 2-3 bij Union Berlin. Een ontketende Wout Weghorst legde Hoffenheim op de pijnbank. Dedryck Boyata scoorde en won met Hertha.

Union Berlin - Bayer Leverkusen
Bosz zag zijn ploeg vorige week voor een stunt zorgen met een late zege op Dortmund (4-3), maar had het een week later in Berlijn een stuk moeilijker. Union Berlin-speler Christian Gentner haalde na zeven minuten verwoestend uit en vond de kruising: 1-0. Zonder Daley Sinkraven, die ziek is, repareerde Die Werkself de schade na 22 minuten. Kai Havertz scoorde met een prachtig lobje: 1-1.

Moussa Diaby leek Leverkusen zeven minuten voor tijd drie punten te bezorgen, maar in de 87e minuut maakte Marius Bulter alweer gelijk. Op de valreep voorkwam Karim Bellarabi alsnog een grote domper voor Leverkusen: 2-3. Leverkusen blijft daardoor volop in de race voor de Champions League-tickets. De equipe van Bosz staat voorlopig vierde, maar kan nog voorbij worden gestoken door Borussia Mönchengladbach.

RB Leipzig - Werder Bremen
RB Leipzig beleefde een week na de topper tegen Bayern München (0-0) een probleemloze middag. Lukas Klostermann opende de score na zeventien minuten en nog voor rust was ook Patrik Schik trefzeker. In de tweede helft gooide Nordi Mukiele het duel al snel in het slot: 3-0. Leipzig neemt daardoor in ieder geval weer voor even de koppositie over van Bayern, dat zondag in actie komt tegen FC Köln. Voor Davy Klaassen, die de hele wedstrijd meespeelde, en Bremen worden de degradatiezorgen steeds groter.

De stand in de top van de Bundesliga:

Hoffenheim - VfL Wolfsburg
Wout Weghorst vertolkte een absolute hoofdrol tijdens Hoffenheim - VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits verzilverde zowel in de achttiende als de 52e minuut een strafschop. Via Christoph Baumgartner en Andrej Kramaric kwam de ploeg van Schreuder echter twee keer terug: 2-2. De Kroaat scoorde bovendien uit een door Weghorst veroorzaakte penalty.

Daarmee was de rol van de Oranje-international echter nog niet uitgespeeld. Twintig minuten voor tijd completeerde hij zijn hattrick voor Wolfsburg, dat ditmaal wel stand hield: 2-3. Wolfsburg klimt naar plek negen, Hoffenheim heeft nog twee punten meer en staat achtste.

SCV Paderborn - Hertha BSC 1-2
Dedryck Boyata opende voor de bezoekers de score. Na de rust maakte Dennis Srbeny gelijk. Toch wonnen de bezoekers. Vanaf elf meter beslist Jamilu Collins de match.