Helpt Lukaku Inter aan de titel?: Zelfde niveau als Adriano en Ronaldo

Helpt Lukaku Inter aan de titel?: "Zelfde niveau als Adriano en Ronaldo"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 15:35za 15-02-2020 om 15:35

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 13:20zo 16-02-2020 om 13:20

Inter Milaan legt Juventus het vuur aan de schenen dit seizoen. Mede dankzij een ijzersterke Romelu Lukaku, staat Inter mee aan de leiding in de Serie A. Zal Inter ook effectief met de opperkroon gaan lopen, en hoe belangrijk is Lukaku nu eigenlijk voor dit Inter? VoetbalPrimeur.be vroeg het aan Serie A-kenner Willem Haak.

Zeventien doelpunten en twee assists in de Serie A heeft Lukaku al achter zijn naam staan. Met nog vijftien wedstrijden te gaan kan onze landgenoot zijn cijfers ook nog flink gaan opkrikken, Lukaku stelt echter grotere doelen. Zo staat de Italiaanse landstitel met drukletters aangeduid op het wenslijstje van Lukaku. Onrealistisch is die droom alvast niet.

"Inter maakt zeker kans op de landstitel in Italië", opent Haak. "Ze spelen dit seizoen goed voetbal onder Antonio Conte, die ook ervaring heeft met het winnen van titels. Ze hebben in de winter ook goed bijgekocht, met onder andere Christian Eriksen die zich toch met de wereldtop mag meten." Ook Europees kan Inter nog scoren. "Ze behoren zeker ook tot de kanshebbers voor de Europa League, maar de prioriteit gaat toch naar de Serie A."

Als topschutter van de club speelt Lukaku zonder twijfel een rol in het succes van Inter, maar hoe groot is zijn impact? "Zijn aandeel in het succes is heel erg groot. Het spel van Conte is afgestemd op Lukaku als targetman. Hij moet vaak de bal voorin bijhouden, waarop de ploeg dan aanvallend verder kan bouwen. Ook zijn persoonlijkheid op het veld is belangrijk voor de ploeg", aldus Haak. Bij Manchester United wrijft het bestuur ondertussen ongetwijfeld de ogen uit, niet veel analisten hadden voorspeld dat Lukaku het zo goed ging doen in Italië.

"Het is ook wel erg knap hoe hij zich zo snel heeft aangepast aan een nieuwe competitie", vervolgt Haak. De knappe statistieken van onze landgenoot inspireerde enkele analisten ook om de vergelijking met enkele andere topspitsen van Inter te maken, Haak kan zich wel vinden in enkele vergelijkingen. "Ik durf Lukaku op het zelfde niveau als Adriano en Ronaldo te zetten." Een vergelijking die kan tellen, de twee voetbaliconen scoorden samen meer dan 130 keer voor de Nerazzurri.

Lukaku wordt ondertussen bijna wekelijks toegezongen door de Inter-fans, wat maakt hem zo populair? "Het is een combinatie van zijn prestaties en zijn persoonlijkheid. Hij werkt erg hard en is enorm leergierig, maar ook het feit dat hij zo snel Italiaans leerde deed zijn populariteit enorm stijgen." Volgens Haak, heeft Lukaku dan ook het potentieel om het tot een clubicoon te schoppen. "Het is zeker en vast mogelijk. Alleen, hij zal wel enkele titels moeten winnen en ook nog een paar jaar bij de club moeten blijven."

Wanneer het onderwerp Lukaku valt, worden de loftrompetten al snel bovengehaald, er is echter ook nog ruimte voor verbetering. "Voor mij is het grootste werkpunt toch dat hij soms uit de wedstrijd verdwijnt. Wanneer hij slecht is, dan is hij ook echt heel slecht. Hij mag dus nog wat constanter worden, maar goed, het is maar een klein puntje van kritiek hoor", nuanceert Haak.

Ook bij Inter zijn er nog werkpuntjes waarneembaar. "Tegen heel gesloten ploegen heeft de ploeg het toch nog steeds lastig." Als haak de vraag krijgt wie er op het einde van de rit kampioen wordt, geeft hij dan ook toch nog de voorkeur aan Juventus. "Ik hoop eigenlijk van niet maar ik vrees dat Juventus het opnieuw zal winnen. Hun programma oogt iets makkelijker en ze hebben ook de ervaring die nodig is om een prijs te winnen, die ontbreekt toch wat bij Inter en Lazio, een ploeg die we ook niet mogen vergeten."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie wordt kampioen?

(305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws