De Bruyne volgend seizoen toch in de Champions League? City heeft nog kansen

De Bruyne volgend seizoen toch in de Champions League? City heeft nog kansen

15-02-2020 14:21
2

Manchester City mag de komende twee seizoenen niet aantreden in de Champions Lague. Wil de ploeg van Kevin De Bruyne daar verandering in bregen, dan begint het best met een procedureslag. Het beroep van de UEFA werkt immers opschortend.

"Volgt er dit seizoen geen uitspraak van het TAS, en die kans is groot, kan City volgend seizoen nog gewoon deelnemen aan de Champions League" stelt advocaat Niels Verborgh van het bureau Atfield, gespecialiseerd in sportrecht, bij VTM NIEUWS.

Parallelle procedures
Volgens Verborgh kan City het lang gaan rekken. "Ik sluit ook niet uit dat de club parallelle procedures zal opstarten. Ze gaan de juridische vraag stellen of het onderzoek en de besluitvorming wel door een onpartijdige en onafhankelijke instantie is genomen. Daarnaast is er ook de vraag of de straf niet disproportioneel is. Of City niet te zwaar gestraft is voor de gepleegde feiten."

Volgens de UEFA ging Manchester City in tegen de financiële regels van de Europese voetbalbond. Het mag daarom de komende twee seizoenen geen Europees spelen. Tenzij de club in beroep gaat en haar zaak alsnog wint.