Onder Vercauteren staat Anderlecht wél in de top-zes: vierde met 28 op 48

Onder Vercauteren staat Anderlecht wél in de top-zes: vierde met 28 op 48

15-02-2020 12:56
16

Als Frank Vercauteren RSC Anderlecht nog naar Play-Off 1 zou loodsen, is dat hoe dan ook een huzarenstukje. Hoewel de Brusselaars momenteel nog steeds vier punten verwijderd staan van de top-zes, presteren ze onder Vercauteren eigenlijk wel naar behoren.

In totaal boekte Anderlecht, sinds Vercauteren het stokje overnam van Vincent Kompany, 28 op 48 punten, becijferde Het Nieuwsblad. Daarmee staat paars-wit zowaar vierde van alle clubs uit de Jupiler Pro League. Enkel Club Brugge, KAA Gent en Sporting Charleroi deden het de voorbije maanden beter.

Dat betekent dat Anderlecht toppers als Royal Antwerp FC, Standard Luik en KRC Genk achter zich laat in die virtuele rangschikking. Veel koopt RSCA daar voorlopig natuurlijk niet mee, maar het toont de toegevoegde waarde van Vercauteren wel aan.

Anderlecht heeft nu nog vijf speeldagen om alsnog in Play-Off 1 te geraken. In het slot van de reguliere competitie voetbalt het nog tegen KV Mechelen (uit), KAS Eupen (thuis), Waasland-Beveren (uit), Zulte Waregem (thuis) en Sint-Truiden (uit). Daarin moet het (minstens) vier punten achterstand goedmaken op Genk.