'Zulte Waregem weet al één overbodige speler te slijten, ook Zarandia naar exit'

'Zulte Waregem weet al één overbodige speler te slijten, ook Zarandia naar exit'

15-02-2020 12:02 Laatste update: 12:13
1

Hoewel de transferdeadline in ons land sinds 1 februari verstreken is, zijn er nog enkele buitenlandse markten open om uitgaande zaakjes mee te doen. Zulte Waregem maakt daar graag gebruik van. Minstens twee spelers vertrekken deze week nog uit West-Vlaanderen.

De transfer van Fredrik Oldrup Jensen is zelfs al definitief afgerond, althans als we de Twitter-pagina van het Noorse Valerenga mogen geloven. Zulte Waregem repte zelf nog met geen woord over de deal, maar dat Jensen de Gaverbeek mocht verlaten, was al langer bekend. Het voorbije half jaar werd de middenvelder al uitgeleend aan Odds BK, ook al uit Noorwegen. Nu heeft Jensen voor twee jaar getekend bij Valerenga.

Daarnaast is ook Luka Zarandia op weg naar de uitgang, weet Het Laatste Nieuws. De flankaanvaller streek vorige zomer opnieuw neer in de Jupiler Pro League, maar kon ook deze keer geen potten breken. Zulte Waregem maakt gebruik van een Poolse ontsnappingsroute, zoals RSC Anderlecht dat deed met Kenny Saief bijvoorbeeld. Essevee onderhandelt met Arka Gdynia, de ex-club van Zarandia.