Verheyen sluit kanshebber voor Play-Off 1 uit: “Resultaten tot nu uitzonderlijk

Verheyen sluit kanshebber voor Play-Off 1 uit: “Resultaten tot nu uitzonderlijk"

15-02-2020 11:00
1

KRC Genk, RSC Anderlecht; Zulte Waregem en KV Mechelen dromen nog van Play-Off 1. Volgens Gert Verheyen zal het voor KV Mechelen bij dromen blijven.

"Gezien de 0 op 12 lijkt KV Mechelen van de kanshebbers er het slechtst aan toe. Er zijn meerdere redenen waarom het nu tegenvalt. Neem nu Geoffrey Hairemans. Dat is tot hiertoe geen wow-verhaal. Hij heeft het moeilijk om zijn stempel te drukken. De afwezigheid van Joachi­m Van Damme speelt ook mee in die slechtere reeks. Met hem erbij in de tweede helft ging het op Cercle beter", stelt Verheyen in Het Nieuwsblad.

Daar houdt het volgens Verheyen niet mee op. "En verder? Elf tegengoals in vier duels, dat is te veel." Het centrale erdedigingsduo Swinkels-Peyre is dat een probleem? "Tegen Cercle Brugge was dat niet goed, in de andere wedstrijden viel dat mee. Winst en verlies liggen vaak dicht bij mekaar. Behalve tegen AA Gent waren het vaak close games. In die vier nederlagen was het drie keer dicht bij een punt."

Ondanks dat KV Mechelen volgens Verheyen afhaakt in de Play-Off 1-strijd looft de analist Malinwa. "KV Mechelen tot nu toe met die kern neerzette, blijft uitzonderlijk. Het is knap dat het nog meestrijdt, maar voor dat Play-off 1-ticket heeft Genk een bonus van vier punten. Dat zou eigenlijk genoeg moeten zijn."