OFFICIEEL: KV Oostende heeft nieuwe overnemer gevonden

OFFICIEEL: KV Oostende heeft nieuwe overnemer gevonden

15-02-2020 10:27 Laatste update: 10:28
2

Na lang onderhandelen heeft KV Oostende dan toch een nieuwe eigenaar. Pacific Media Group neemt de club over.

Dat meldt KV Oostende via de officiële kanalen. PMG, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, neemt de club rond. Frank Dierckens blijft echter aan boord als voorzitter van de Oostendenaren. KVO zal het dossier maandag ook indienden bij de licentiecommissie.

"Nu kunnen we volop focussen op de toekoms", reageert Dierckens. "Ik ben blij dat ik zo de lokale verankering kan verzekeren en ik zal me vooral bezig houden met het extra-sportieve, operationele beleid. Daar ben ik intussen trouwens al volop mee bezig. We bekijken intern waar we nog verder kunnen bijsturen en het is de bedoeling dat de algemene kostenstructuur flink naar beneden gaat. KVO verdient een gezond beleid op maat zonder megalomane beslissingen."

"De mensen van PMG hebben onze inspanningen van zeer nabij gevolgd  en schenken ons nu het vertrouwen op de lange termijn. De toekomst voor KVO oogt opnieuw rooskleurig én bovendien werd de lokale verankering verzekerd. Nu nog winnen tegen KV Kortrijk en we kunnen ook sportief wellicht op twee oren slapen", vult Financieel Adviseur Thorsten Theys aan.