De Mos ziet potentieel bij Anderlecht: Meer dan in eender welke ploeg

De Mos ziet potentieel bij Anderlecht: "Meer dan in eender welke ploeg"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 10:33za 15-02-2020 om 10:33

RSC Anderlecht heeft het de laatste jaren bijzonder moeilijk en koos dit seizoen volop voor de jeugd. Een keuze die nog geen succes bleek, maar Aad de Mos is wel onder de indruk van het talent bij de Brusselaars.

De Nederlander ziet licht aan het einde van de tunnel voor Anderlecht. Zeker na het gelijkspel tegen KAA Gent. "Ik heb genoten van Doku, Kana, Luckassen, Colassin. Er zit echt veel potentieel in dit elftal. Méér dan in eender welke andere ploeg in België. Ik zou het een droom vinden om met die jongens te werken. Als ik niet zo oud was geworden, toch", vertelt de Nederlander in Het Laatste Nieuws.

De Mos ziet wel een verschil in de voetbalkennis bij het bestuur vergeleken met de gloriejaren van Anderlecht vroeger. "Constant Vanden Stock was de grootste kenner die ik ooit gekend heb. Hij begréép voetbal. Hij kon het spel lezen, ook tactisch. Zag welke spelers potentieel hadden om door te ontwikkelen. En hij kende de markt als z'n broekzak."

"Dat Anderlecht nu is weggezakt, heeft zijn redenen. Dat is begonnen met het wegsaneren van de scouting, en de aanstelling van een huismakelaar als technisch directeur - in de persoon van Mogi Bayat. Op korte tijd floreren dan mensen die zakken kunnen vullen. Maar voor de club zelf was dat een drama", besluit hij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws