Boskamp spaart Antwerp en Gent niet: Denken enkel aan zichzelf

Boskamp spaart Antwerp en Gent niet: "Denken enkel aan zichzelf"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 07:30za 15-02-2020 om 07:30

Het TV-contract heeft al heel wat teweeg gebracht in het Belgische voetbal. KAA Gent en Antwerp lijken niet akkoord te gaan mt de verdeling. Niet helemaal naar de zin van Johan Boskamp.

Antwerp en Gent willen een andere verdeelsleutel. Dat kan Boskamp nog enigszins begrijpen. "Uit simulaties blijkt dat Antwerp acht miljoen euro minder dan Club Brugge zou opstrijken. Ik kan begrijpen dat je dan dwarsligt, want dat is geen klein verschil", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

Al is hij toch streng voor de twee ploegen, vooral KAA Gent dan. "Bij Gent heb ik het gevoel dat er andere dingen meespelen. Telenet is sponsor van de Buffalo's en De Witte wil hen misschien het gevoel geven dat hij er alles aan heeft gedaan. Toen Ivan voorzitter van de Pro League was, was 'solidariteit' zijn toverwoord. Dat is nu ver weg. Je hebt twee clubs die puur aan zichzelf denken", aldus Boskamp.

"Het zou grappig zijn als de andere 22 tegen Gent en Antwerp zouden zeggen: 'Jullie doen niet meer mee'. Schijnt dat dat ook het geval was, maar zo'n vaart zal het nooit lopen", besluit de Nederlander.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws