Beerschot boekt in de Proximus League belangrijke zege tegen Oud-Heverlee Leuven

14-02-2020 23:08 Laatste update: 23:10

Beerschot hoopt volgend jaar weer aan te treden in 1A. Vrijdag zetten de Ratten een belangrijke stap richting promotie. Het won thuis van Oud-Heverlee Leuven met 2-1.

Voor doelpunten moesten we op het Kiel wachten tot na de rust. Meteen in de tweede helft bracht Tissoudali de thuisploeg op voorsprong. Frans verdubbelde na de score en de Ratten leken gewone spel te hebben.

Toch werd het nog spannend in Antwerpen. Van den Bergh pakte een klein kwartier voor het einde zijn moment tegen zijn ex-ploeg. Via een omhaal kwal de 2-1 op het bord.Verder dan de aansluitingstreffer kwam OHL uiteindelijk niet.

In het tweede periodekampioenschap telt Beerschot als leider nu 20 punten. Dat zijn er 3 meer dan Westerlo, Oud-Heverlee Leuven en Union. Zaterdag ontvangt Union Roeselare en is er Lommel – Westerlo. Op zondag is er nog Lokeren – Virton.