Belgen in Spanje en Engeland spelen gelijk, die in Duitsland winnen ruim

14-02-2020 22:59

Een klinkende zege voor Borussia Dortmund, een spektakelstuk in Valencia én een teleurstellende linkerrijtje-topper in Engeland. Een rondje langs de Europese velden.

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 4-0
Borussia Dortmund is vrijdagavond doorgegaan waar het de laatste weken gebleven is: het scoren van veel doelpunten. Kind van de rekening dit keer was Eintracht Frankfurt. De nummer negen van de Bundesliga hield in de eerste helft nog redelijk het hoofd boven water. Slechts een treffer van Lukasz Piszczek maakte het verschil tussen beide ploegen. Na rust gingen Die Borussen los. Via Jadon Sancho, Erling Braut Haaland en Raphael Guerreiro liep de nummer drie van de Bundesliga uit naar een comfortabele en eenvoudige thuisoverwinning, waardoor de club van Lucien Favre met Dortmund mag overnachten op de tweede plek in de Duitse hoogste competitie. Axel Witsel en Thorgan Hazard speelden de volledige match.

Valencia – Atlético Madrid 2-2
Het publiek in het Mestalla hoefde zich vrijdagavond zeker niet te vervelen tijdens het treffen tussen Valencia en Atlético Madrid. Al in de eerste helft ging het behoorlijk los in de Spaanse sinaasappelstad. Marcos Llorente vond na vijftien minuten spelen het net en zette de Madrileense bezoekers op voorsprong. Vlak voor rust was het Gabriel Paulista die de bal tegen de touwen ramde, waardoor Valencia op gelijke hoogte de rust in leek te kunnen. Toch was het drie minuten later nog raak voor Atlético. Thomas Partey was de gevierde man. Een klein kwartier na rust leek het doelpuntenfestijn verder te gaan. Geoffrey Kondogbia bracht Valencia andermaal op gelijke hoogte en de toon voor de tweede helft leek gezet. Beide ploegen kregen nog kansen op de volle buite, maar toch bleven nieuwe treffers in Mestalla uit, waardoor beide teams de punten delen. Yannick Carrasco viel een klein kwartier voor het einde in.

Wolverhampton Wanderers – Leicester City 0-0
Wie vrijdagavond in Wolverhampton een kaartje had gekocht in de hoop een doelpuntrijke wedstrijd te zien, kwam bedrogen uit. Diogo Jota kreeg al vroeg de kans op de openingstreffer, maar hij vond Kasper Schmeichel op zijn weg. Echte grote kansen bleven vervolgens uit, en de wedstrijd kabbelde voort. Willy Boly leek de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong te helpen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Ook na de thee ging het gelijk op in Wolverhampton. Na 76 minuten moest Leicester met tien man verder. Hamza Choudhury zag zijn tweede gele prent en kon vertrekken. The Wolves gingen op zoek naar de overwinning en kregen via Raul Jiminez een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet: 0-0. Bij de thuisploeg stond negentig minuten tussen de lijnen. Bij de bezoekers begon Youri Tielemans aan de aftrap. Dennis Praet viel in.