Ex-trainer van Standard heeft onderzoek aan been na vermeend racisme

Ex-trainer van Standard heeft onderzoek aan been na vermeend racisme

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 22:44vr 14-02-2020 om 22:44

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 22:46vr 14-02-2020 om 22:46

Ron Jans zit in de problemen in de Verenigde Staten. De trainer van FC Cincinnati moet een stap terug doen, aangezien er een onderzoek naar hem loopt wegens vermeend racisme.

Jans zou racistisch taalgebruik hebben gebruikt in de kleedkamer van de Amerikaanse ploeg, melden diverse Amerikaanse media. De ex-trainer van Standard zou het beladen Amerikaanse 'N-woord' hebben gebruikt, waardoor de MLS en de MLSPA (de spelersvakbond in Amerika) een onderzoek zijn gestart tegen de 61-jarige oefenmeester. Dit onderzoek heeft Jans doen besluiten tijdelijk een stapje terug te doen van zijn werkzaamheden, en dus terug te treden als coach van Cincinnati.

De Nederlander zou zich van geen kwaad bewust zijn en heeft volgens cincinnati.com bij de directeur van de club, Jeff Berding, aangegeven dat hij slechts meezong met een liedje dat afgespeeld werd in de kleedkamer van zijn team. Het is nu de vraag wat hiervan waar is, en dus is het afwachten wat het onderzoek uitwijst. Tot die tijd legt Jans zijn werkzaamheden als trainer dus neer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws