KAA Gent kruipt door het oog van de naald tegen verrassend sterk Eupen

14-02-2020 22:19
32

KAA Gent heeft in extremis weten te winnen van KAS Eupen. De Buffalo's hadden het niet makkelijk tegen Eupen, maar konden in laatste instantie nog rekenen op ex-Eupenspeler Alessio Castro-Montes. Het werd 2-3.

We kregen een spetterend begin van deze partij, met al snel een goal tot gevolg. Jonathan David maakte er vroeg 0-1 van, een makkelijke overwinning voor Gent leek op komst. Niet naar de zin van Prveljak, de spits zorgde al snel voor de gelijkmaker. Na nog geen tien minuten kregen we al twee doelpunten te zien. Dat beloofde voor de rest van de partij.

Gent had de zinnen gezet op een overwinning. Vooral David dan, die zo'n vijf minuten na de gelijkmaker met zijn tweede op de avond Gent weer op voorsprong wist te brengen. Maar ook deze keer kon men bij Gent er niet lang van genieten. Een afgeweken vrije trap van Danijel Milicevic belandde voorbije Kaminski. Doelpuntenkermis in Eupen, iedereen met een hart voor voetbal werd beloond op Valentijnsdag.

Na de vier doelpunten bleven we een bijzonder aantrekkelijke partij te zien krijgen, met kansen aan beide kanten. Een doelpunt viel er echter niet meer.

De tweede helft kende een minder spetterend begin, maar was wel nog steeds ontzettend spannend. We hadden aan de ene kant de goede David, aan de andere kant de gevaarlijk Prevljak. Toch leek de wedstrijd naarmate de wedstrijd vorderde wat voort te kabbelen.

Beide ploegen hadden duidelijk veel gegeven in de eerste helft. Enkel een doelpunt uit het niets of na een slotoffensief zou voor dat – mogelijk winnende doelpunt – zorgen. Dat kwam er uiteindelijk toch na een vlijmscherpe counter van KAA Gent. Alessio Castro-Montes kon zo'n acht minuten voor tijd de winnende 2-3 scoren.