Vannieuwkerke voelt zich in zijn gat gebeten: 'Willen die leden opstaan?'

Vannieuwkerke voelt zich in zijn gat gebeten: 'Willen die leden opstaan?'

14-02-2020 18:42
11

De toewijzing van het mediacontract aan Eleven Sports blijft de gemoederen verhitten. Na de eerdere weigering van Royal Antwerp FC en KAA Gent heeft ook Karl Vannieuwkerke kritiek op de nieuwe koper. Hij stelt zich vooral vragen bij de beweegredenen van de Pro League.

In Het Laatste Nieuws werd geïnsinueerd dat niet enkel het geboden bedrag de meerderheid van de Pro League heeft overtuigd. Eleven Sports legde twee miljoen euro meer op tafel dan de concurrentie van Telenet en Proximus, maar bovenal zouden de Belgische profclubs het gehad hebben met de kritische houding van Play Sports en Proximus 11, de huidige rechtenhouders. Blijkbaar wordt daar bij momenten te veel geschoten op enkele clubs. Bij Eleven Sports zouden de Belgische clubs hun eigen programma's kunnen uitzenden, waardoor het die kritiek niet meer hoeft te verdragen.

Bij Vannieuwkerke, niet toevallig presentator bij Play Sports, is die insinuatie in het verkeerde keelgat geschoten. Op zijn Twitter-profiel plaatste hij een foto met een gedeelte uit het oorspronkelijke artikel. In het bijschrift stelt hij zich enkele vragen: 'Wil(len) het lid(de leden) van de Pro League die dit verkondigen opstaan? Of gaat het om een verzinsel? Een officieel standpunt van de Pro League zou op zijn plaats zijn in het belang van de journalistiek', is Vannieuwkerke streng.